Direct contact? Bel: 030-63 55 100

HomeServiceAirco specialist

Uw airco specialist in regio Houten

Heeft u de indruk dat de airco in uw auto niet meer optimaal functioneert? Als airco specialist in regio Houten brengt Remco Linnebank vakkundig voor u in kaart welk onderhoud nodig is om uw airco weer als vanouds te laten werken. Zo geniet u weer van fris en comfortabel rijden.

Waaraan merk ik dat de airco niet optimaal functioneert?

Er zijn verschillende signalen waaraan u herkent dat de werking van uw airco niet optimaal is. Dit zijn de meest voorkomende problemen (en veroorzakers):

  • De airco koelt langzaam nadat deze is aangezet. De kans is groot dat de druk in het aircosysteem is weggevallen door te weinig koelvloeistof en daardoor nauwelijks kan koelen. In dit geval verhelpt bijvullen het probleem;
  • Het aircosysteem schakelt voortdurend en hoorbaar in en uit. Ook hier is een tekort aan koudemiddel in veel gevallen de boosdoener, wat drukverschillen in het systeem veroorzaakt. Als het koudemiddel op peil is, kan de oorzaak ook liggen in vervuiling van de koelvloeistof. In dat geval dient deze ververst te worden;
  • Beslagen ruiten ontwasemen maar moeizaam bij nat weer. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat de ventilatieschuif op de recirculatiestand staat in plaats van ventileren van buitenaf. Vochtige lucht binnen de auto blijft daardoor binnen de auto, met als gevolg dat de ramen (blijven) beslaan. Dit is eenvoudig te verhelpen met een andere instelling van de luchttoevoer van de airco;
  • Er hangt een bedompte of weeïge lucht in de auto. Wanneer u een muffe geur waarneemt bij het aanzetten van de airco, is dit vaak het gevolg van vocht uit het ventilatiesysteem dat niet voldoende kan opdrogen. Bacteriën en schimmels voelen zich goed thuis in deze omstandigheden, vermeerderen zich in rap tempo en zorgen vervolgens voor onprettige geuren. Wanneer u er vroeg bij bent, kan de lucht worden verdreven door de condensator droog te rijden. Dit doet u door een kwartier voor aankomsttijd de airco uit te zetten;
  • De airco doet niets meer. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een kapotte compressor, verdamper, zekering of defecten in het elektrische circuit. Reparatie of vervanging is nodig om het probleem te verhelpen.

Let op: bovenstaande oplossingen zijn indicatief. Een autogarage en airco specialist zoals Remco Linnebank in Houten kan de precieze oorzaak en de benodigde oplossing(en) voor u in kaart brengen met speciale uitleesapparatuur.

Voorkom airco problemen door regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud is van belang om uw airco goed te laten (blijven) functioneren en onnodige reparaties of vervanging te voorkomen. Bij onze airco service adviseren we de airco jaarlijks te laten checken en deze om het jaar te laten bijvullen of verversen.

Remco Linnebank: uw airco specialist in Houten

Remco Linnebank in Houten is uw airco specialist voor onderhoud aan ieder type airco. Onze monteurs zijn vakkundig opgeleid om elk type airco te voorzien van het juiste type onderhoud en koudemiddel. Ook bij een kapotte airco bent u bij ons aan het juiste adres voor vervanging of reparatie.

Plan een airco check